OPŠTI USLOVI PRODAJE

Isporuka i povraćaj

Zadruga Politehnička škola putem servisa brze pošte, ili drugim načinima distribucije dostavlja poručene artikle do svojih kupaca.

Kurirska služba isporučuje pošiljke do adrese koju ste naveli u porudžbenici, i potanski troškovi se plaćuju prema cenovniku Zadruga Politehnička škola.

Rok isporuke putem kurirske službe je od 2 do 5 radnih dana. Do odstupanja i produženja roka dostave može doći ukoliko primalac nije na adresi kod prvog pokušaja isporuke, loših vremenskih uslova ili svih ostalih nepredviđenih situacija u transportu na koje prevoznik ili prodavac nije mogao da utiče.

Zadruga Politehnička škola ne vrši isporuku artikala van teritorije Republike Srbije.

Nepreuzimanje pošiljke

Ukoliko se vrati neisporučena pošiljka, prilikom sledećeg poručivanja kupovinu možete izvršiti samo po prethodnoj uplati uz uvećanje računa za prethodne troškove dvostrukog iznosa poštarine i plaćanja poštarine za tu kupovinu.

Ako kupac iz bilo kog razloga ne preuzme porudžbinu, Zadruga Politehnička škola zadržava pravo naplate ukupnih troškova transporta i povraćaja pošiljke.

Reklamacije (prigovor na saobraznost):

Reklamacije za isporučene proizvode se mogu podneti isključivo u slučaju kada je isporučeni proizvod oštećen, nekompletan ili ne odgovara specifikaciji narudžbine.

U slučaju da je reklamacija kupca na kupljeni proizvod opravdana i da se prodavac i kupac ne mogu drugačije dogovoriti kupac može da vrati proizvod, dok će naša prodavnica izvršiti povraćaj novca na tekući račun kupca.

Rok u kome Prodavac mora da odgovori na reklamaciju je 8 dana od datuma prijema reklamacije.

Zahtev za reklamaciju zbog nesaobraznosti, kupac može uputiti na e-mail-a adresu: zadruga@politehnickasu.edu.rs svakim danom. 

Pravo na odustajanje

Prema Zakonu o zaštiti potrošača (Službeni glasnik RS, br. 62/2014) kupovina preko naše prodajne internet stranice https://zadruga.politehnickasu.edu.rs smatra se prodajom na daljinu.

Zakon za slučaj prodaje na daljinu ustanovljava pravo kupca, koji se smatra potrošačem da odustane od ugovora u roku od 14 dana od dana kada mu je proizvod predat. Prilikom odustanka kupac može, ali ne mora da navede razloge zbog kojih odustaje.

Izjava o odustanku od ugovora proizvodi pravno dejstvo od dana kada je poslata trgovcu.

Zahtev za odustanak od kupovine kupac podnosi pismenim putem slanjem emaila na zadruga@politehnickasu.edu.rs . U slučaju odustanka od ugovora, potrošač ima pravo na povraćaj novca ili na zamenu za drugi proizvod. Novac se kupcu vraća po prijemu proizvoda a nakon što se utvrdi da je proizvod neoštećen i ispravan.

Kupac je dužan da proizvod vrati bez odlaganja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada je poslao zahtev/obrazac za odustanak. Po isteku roka od 14 dana od dana proizvod se više ne može vratiti.

Prilikom povraćaja robu obavezno je vratiti u ispravnom, nekorišćenom stanju i originalno neoštećenom pakovanju, pri čemu se mora priložiti i originalni račun/faktura.

Troškove vraćanja robe i novca snosi kupac, sem u slučajevima kada kupac dobije neispravan ili pogrešan artikal.

Link za preuzimanje obrasca za odustanak od ugovora: obrazac za odustanak od ugovora.

Zaštita privatnosti podataka

Da bismo uspešno obradili Vašu narudžbinu potrebni su nam Vaše ime i prezime, adresa, e-mail i broj telefona. Uz pomoć tih podataka bićemo u mogućnosti da Vam isporučimo željenu robu, kao i da Vas obavestimo o trenutnom statusu narudžbine. Prikupljamo samo neophodne, osnovne podatke o kupcima/korisnicima i podatke neophodne za poslovanje i informisanje korisnika u skladu sa dobrim poslovnim običajima i u cilju pružanja kvalitetne usluge.

Zadruga Politehnička škola će vaše lične podatke koristiti isključivo u svrhe prodaje I slanja poručenih artikala, te za potrebe tehničke administracije web sajta, kako bi vam dala pristup posebnim informacijama ili za komunikaciju sa vama. Zadruga Politehnička škola neće prodati podatke koje poseduje trećim licima, niti na tržištu.

Zadruga Politehnička škola neće predati vaše podatke za kontakt trećim licima, sem ukoliko se to od nas bude zahtevalo zakonom.

Pored navedenih prikupljamo, analiziramo i obrađujemo podatke o proizvodima koje naši posetioci traže i kupuju, kao i o stranicama koje posećuju. Te podatke koristimo da bismo poboljšali ponudu i izgled naših stranica, i omogućili Vam jednostavnije korišćenje, sigurniju i udobniju kupovinu.

Saglasnost ažuriranje politike privatnosti

Korišćenje naših servisa podrazumeva saglasnost korisnika sa navedenim uslovima korišćenja (Politika privatnosti). Zadruga Politehnička škola se obavezuje da će se pridržavati svega navedenog, a sve promene uslova postaju važeće tek nakon objavljivanja na ovoj strani i slanja e-mail obaveštenja svim registrovanim korisnicima.

NAPOMENA: Potvrdom porudžbine (štikliranje check box-a) saglasni ste sa opštim uslovima prodaje.

Ukoliko imate bilo kakva dodatna pitanja, primedbe, žalbe, prigovore ili slično možete nam se obratiti na e-mail: zadruga@politehnickasu.edu.rs